Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Martie 2016 | 09:46
Patru dintre victimele accidentului produs în România au fost externate
Patru dintre victimele accidentului produs duminică în România au fost externate. Un cetăţean al Republicii Moldova este internat în stare gravă (comă), la spitalul de neurochirurgie din oraşul Cluj, anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
Potrivit sursei citate, în dimineața zilei de 13 martie, în jurul orei 6:00, în județul Sălaj, România, a avut loc un accident rutier cu implicarea unui autovehicul din Republica Moldova. Din informația oferită de către Poliţia Sălaj, autoutilitara, care circula regulamentar, a fost izbită în plin de către un camion care a intrat pe contrasens. În autoutilitară se aflau cinci persoane.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în comun cu Ambasada Republicii Moldova în România este în contact permanent cu autoritățile române pentru a monitoriza cazul.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam