Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Iunie 2014 | 12:35
Patru medalii de bronz obţinute de elevi moldoveni la Olimpiada Balcanică de Matematică
Elevii moldoveni au obţinut patru medalii de bronz la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Concursul s-a desfăşurat în perioada 21-26 iunie curent, la Ohrid, Republica Macedonia.
Potrivit ministerului Educaţiei de la Chişinău, medaliile de bronz au fost obținute de Vișanu Cristian, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „I. L. Caragiale” din Orhei,  Don Otilia, Paraschiv Daniel-Nicolae și Solovei Chiril, elevi în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Orizont” din capitală.

Lotul olimpic al Republicii Moldova a fost constituit din șase elevi și doi profesori. La a 18-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori au participat 104 elevi din 17 țări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam