Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iunie 2014 | 15:50
Patru moldoveni salvaţi de la înec în Italia
Patru moldoveni, aflaţi la bordul unei bărci pneumatice, au fost salvaţi de la înec de un echipaj maritim de patrulare din Italia, informează riviera24.it.
Potrivit presei italiene, vasul „Zodiac”, la bordul căruia se aflau moldovenii, a fost depistat în timp ce se scufunda în apele dintre localitățile Vallecrosia și Bordighera.

Cei patru cetățenii moldoveni cu vârstele cuprinse între 26 și 39 de ani după ce au ajuns pe nava echipajului de salvatori au primit primul ajutor necesar în astfel de situații.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam