Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Octombrie 2015 | 14:50
Patru moldoveni sunt suspectaţi că au jefuit o casă de lux din Cipru
Patru moldoveni au jefuit o casă de lux din Cipru de unde au sustras bunuri în valoare de peste 700 de mii de euro. În casă se afla doar proprietara, în vârstă de 70 de ani. După ce au bătut-o şi au legat-o, suspecţii au sustras safeul, mai multe bijuterii şi au fugit cu maşina proprietarei, relatează Mesager.
În urma colaborării poliţiei Republicii Moldova cu cea din Cipru, bănuiţii au fost reţinuţi.

„Bărbaţii au pătruns în casă prin intermediul unuia dintre suspecţi care a pretins că este poştaş. După ce au intrat în casă, au lovit victima şi au furat safeul care conţinea lucruri de valoare. Ca să evadeze de la locul comiterii crimei, au folosit maşina victimei”, a declarat Andreas Apostolou, detectiv al Departamentului Investigații, Cipru.

„După identificarea lor, în privința suspecților au fost primite mandate de arest în Republica Cipru, a fost solicitată asistență internațională a organelor de drept din Republica Moldova. Unul dintre ei a încercat să traverseze frontiera României, dar a fost reținut și predat autorităților din Cipru”, a menționat Lilian Pântea,  șeful Direcţiei Combaterea crimei organizate din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI) al Inspectoratului General al Poliţiei (IGP).

Ceilalţi trei suspecţi au fost reţinuţi pe teritoriul Republicii Moldova. Conform legislaţiei din ţara noastră, aceştia riscă până la 15 ani de închisoare, pe când, cel care este arestat în Cipru, riscă închisoare pe viaţă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam