Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Ianuarie 2014 | 11:11
Patru moldoveni supuşi sclaviei în Federaţia Rusă
Patru cetăţeni ai Republicii Moldova au fost exploataţi prin muncă în Federaţia Rusă, în condiţii similare sclaviei pe durata a două luni.
Potrivit Procuraturii Generale, în aprilie 2010, un cetăţean al Ucrainei a recrutat patru moldoveni pentru a munci în construcţii în Federaţia Rusă, cărora le-a promis că vor fi remuneraţi cu câte 1500 euro lunar.

La destinaţie însă, victimele au fost impuse să lucreze într-o localitate din regiunea Moscova. Astfel, în intervalul mai – iulie 2010, prin aplicarea violenţei, aceştia au fost impuşi să muncească în construcţii în lipsa unui contract de muncă şi fără achitarea salariului stabilit.

Pentru acţiunile sale, inculpatul, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat la şapte ani de închisoare.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam