Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Mai 2014 | 13:25
Patru victime ale accidentului feroviar din Rusia sunt în stare gravă
Patru cetăţeni moldoveni se află încă în stare gravă în urma accidentului feroviar ce s-a produs marţi, 20 mai, în apropierea oraşului Moscova, informează rosbalt.ru.
Potrivit presei ruse, în spitalele din Moscova se află încă 14 persoane, dintre care doi sunt copiii. Potrivit medicilor, încă rămân în stare gravă patru cetățeni moldoveni: o femeie de 50 de ani cu traumatism cranian, o femeie de 39 de ani cu leziuni în zona pieptului și contuzii la abdomen, un bărbat de 36 de ani cu o leziune deschisă pe creier și un tânăr de 18 ani cu leziuni interne grave. Aceste victime sunt internate la Institutul de Asistenţă Medicală de Urgenţă „Sklifosovski”.

Amintim că tragedia a avut loc pe 20 mai, când pe porțiunea de cale ferată Naro - Fominsk și Bekasovo, un tren marfar a deraiat și a accidentat un tren de pasageri de pe ruta Chișinău-Moscova. În urma accidentului, șase cetățeni moldoveni au decedat, iar alte 45 de persoane au fost rănite.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam