Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Februarie 2018 | 12:42
Patru vinării din Moldova, distinse cu aur la Berliner Wein Trophy
Patru crame din Republica Moldova au fost distinse cu medalii de aur şi argint la cea de-a 22 ediţie a Berliner Wein Trophy — cel mai mare concurs mondial de vinuri sub egida OIV, scrie finewine.md.
Ediția cu numărul 22 a celui mai mare concurs internațional de vinuri sub patronajul OIV, Berliner Wein Trophy, s-a desfășurat în perioada 15-18 februarie în capitala Germaniei.

În concurs au fost înregistrate peste șase mii de vinuri din toată lumea, iar potrivit regulamentului, doar 1/3 au avut parte de medalii.

Vinurile au fost apreciate, în orb, de peste 200 de enologi, profesori universitari, distribuitori de vinuri, sommelieri și jurnaliști de vin din peste 30 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de patru jurați.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Pe 10 noiembrie 1978 începe o nouă filă în istoria muzicii populare, reînfiinţarea orchestrei ,,Lăutarii”, avându-l dirijor pe Nicolae Botgros, care anterior activase ca violinist în ansabmblul „Mugurel”, apoi în orchestra Ansamblului popular de câtntece şi dansuri „Joc”. Un interviu al maestrului Nicolae Botgros, oferit în exclusivitate pentru Radio Moldova, îl puteţi audia duminică, 11 noiembrie la emisiunea „La vatra jocului”.
Moldova 1
În ospeţie la Moldova 1, vine Alina Chiriac – Ivaşcu, realizatoare „Matinal de Week-end” la Radio Moldova împreună cu poetul român, Ionel Simota. Invitaţii vor povesti despre colaborarea lor care s-a încununat cu lansarea unui CD întitulat „Sentimente cu păsări”. Discul conţine versuri dedicate lui Mihai Eminescu, poezii despre Basarabia şi Limba română. Proiectul s-a înscris în şirul de acţiuni desfăşurate în Anul Centenar. Mai multe detalii aflaţi astăzi, 8 noiembrie la emisiunea „Cine vine la noi?” cu începere de la ora 18:05.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam