Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Decembrie 2015 | 16:40
Pavilionul Moldovei la Expo Milano, în topul celor mai atractive sub aspect arhitectural
În contextul promovării ţării noastre pe mapamond, evenimentul principal al anului 2015 a fost Expo Milano, expoziţie la care Republica Moldova pentru prima oară a participat cu un pavilion propriu. Republica Moldova s-a plasat în topul celor mai atractive sub aspect arhitectural, a declarat în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la Radio Moldova, ambasadorul Moldovei la Roma, Stela Stângaci.
„Au fost și aprecieri și critici la decizia privind participarea Republicii Moldova la Expo Milano cu un pavilion separat. După cum am văzut Expo Milano a fost o platformă de promovare extraordinară, rezultatele obținute au depășit așteptările italienilor. Pe parcursul acestui an, în aceste șase luni am fost mai mult la Milano decât la Roma”, a declarat ambasadorul Moldovei în Italia.

„Au fost organizate mai multe evenimente, majoritatea, evident, cu caracter de promovare economică, acestea și-au avut rostul și cred că au fost binevenite. De asemenea, au fost organizate și evenimente cu caracter cultural, pe 29 august am organizat în cadrul expoziției Ziua Națională a Republicii Moldova, o manifestare reușită pentru imaginea țării, iar italienii au fost mulțumiți de participarea noastră”, a remarcat Stela Stângaci.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam