Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Aprilie 2015 | 13:05
Pavilionul Moldovei la Expoziţia de la Milano are un site oficial
Luni, 27 aprilie, a fost lansat site-ul oficial al pavilionului Republicii Moldova la Milano în cadrul Expoziţiei Mondiale „World Expo 2015”.
Dacă pavilionul este o carte de vizită a Moldovei, construită în inima Italiei, atunci site-ul www.worldexpo.md este o carte de vizită electronică, accesibilă din orice colț al lumii, se spune într-un comunicat al Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO). Fiind conceput în patru versiuni lingvistice: română, engleză, rusă și italiană, acesta conține cele mai recente noutăți, imagini reprezentative ale Moldovei și ale pavilionului amenajat la Milano, descrierea componentelor pavilionului, informații despre biletele de intrare la expoziție ș.a.

Platforma online este lansată cu doar câteva zile înainte de inaugurarea Expoziția „World Expo 2015”, ce se va desfășura la Milano, Italia, în perioada 1 mai – 31 octombrie 2015, sub genericul „Hrană pentru Planetă. Energie pentru Viață”. Evenimentul este dedicat viitorului planetei și a securității alimentare, în contextul creșterii numărului populației globale.

În premieră, Republica Moldova, va participa la cea mai importantă expoziție mondială cu pavilion propriu, fapt ce reprezintă o oportunitate unică pentru companiile moldovenești, interesate de parteneriate internaționale și extinderea relațiilor de export, menționează sursa citată.

„EXPO” este una dintre cele mai importante expoziții mondiale generice. Din momentul instituirii, în 1851, evenimentele „EXPO” au devenit simbol al industrializării și constituie o platformă deschisă pentru demonstrarea progreselor tehnice și tehnologice. În cadrul expozițiilor mondiale, statele promovează idei și tehnologii care schimbă lumea.

La „EXPO 2015” vor lua parte 140 de țări și numeroase organizații internaționale. Numărul estimat al vizitatorilor va depăși cifra de 20 de milioane, iar suprafața totală a expoziției constituie peste un milion de metri pătrați.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam