Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Iulie 2014 | 11:45
Pe 1 august intră în vigoare modificările la Legea privind statutul juridic al cetăţenilor străini pe teritoriul Rusiei
Modificările Legii Federaţiei Ruse nr. 115 „Privind statutul juridic al cetăţenilor străini pe teritoriul Federaţiei Ruse vor intra în vigoare de pe 1 august 2014, aminteşte Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.
Potrivit legii citate, cetăţenii străini care vor pleca în Federaţia Rusă cu scopul de a munci, vor fi obligaţi să bifeze la rubrica „angajare în câmpul muncii” în cartela migraţională, document care se eliberează la intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse.

MAEIE atenţionează că, dacă la intrarea în Federaţia Rusă, persoana va indica altă rubrică, precum turism, studii, tratament, solicitarea ei de obţinere patentă sau permis de lucru va fi respinsă.

Pentru informaţii suplimentare cetăţenii pot consulta site-ul Serviciului Federal pentru Migraţiune al Federaţiei Ruse: http://services.fms.gov.ru .
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam