Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Iunie 2015 | 10:20
Pentru 10 moldoveni nu s-a permis accesul în Federaţia Rusă, în ultima săptămână
În perioada 8 - 14 iunie, la 10 cetăţeni ai Republicii Moldova nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, alţi doi au fost deportaţi. În UE a fost limitată intrarea pentru patru conaţionali, iar alţi patru au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință, au fost depistate şi reţinute 42 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Moldovei. Șapte persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și regimul în punctele de trecere; 18 cetăţeni străini au depășit regulile de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; 17 persoane aflate în conflict cu legea și cinci unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 323.991 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 69.920 traversări unităţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam