Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Aprilie 2015 | 13:23
Pentru 12 moldoveni s-a limitat intrarea pe teritoriul Rusiei
Pe parcursul săptămânii trecute la 12 cetăţeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, alţi doi au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră. În UE a fost limitată intrarea pentru opt conaţionali, iar doi au fost deportaţi.
În perioada de referință, au fost depistate şi reţinute 139 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează: 45 persoane pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și a regimului în punctele de trecere; 14 persoane pentru prezentarea documentelor contrafăcute, falsificate și străine; opt cazuri de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor materiale; 18 cetăţeni străini pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; 37 persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat în perioada 06 - 12 aprilie a constituit 280 043 de traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 64 902 de traversări unităţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam