Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Ianuarie 2016 | 10:22
Pentru 16 cetăţeni moldoveni a fost limitată intrarea în UE şi Rusia
În perioada 11 - 17 ianuarie, şase cetăţeni moldoveni au fost neautorizaţi în Federaţia Rusă. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru zece moldoveni, iar cinci au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință, oamenii legii au înregistrat două persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat și 13 persoane aflate în conflict cu legea și două unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Totodată, angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 68 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: 19 persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, trei persoane au încălcat frontiera de stat,  iar 29 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 272 221 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat 60 505 traversări.

De asemenea, Poliția de Frontieră atenționează că din data de 17 ianuarie, din cauza formării sulurilor de zăpadă și a rafalelor puternice de vânt, este perturbat traficul prin unele puncte de trecere.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam