Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Iunie 2015 | 09:50
Pentru 18 moldoveni nu s-a permis accesul în Federaţia Rusă
În perioada 15 - 31 mai, la 18 cetăţeni ai Republicii Moldova nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, alţi 11 au fost deportaţi. În UE a fost limitată intrarea pentru 16 conaţionali, iar şase au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință au fost depistate şi reţinute 96 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Moldovei. O persoană a încălcat frontiera de stat; 27 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și regimul în punctele de trecere; opt persoane au prezentat documente contrafăcute, falsificate și străine.

De asemenea, au fost înregistrate trei cazuri de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor materiale, cu implicarea a trei persoane; 32 de cetăţeni străini au depășit regulile de şedere pe teritoriul Moldovei; 25 de persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 301 mii 137 de traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 66 mii 309 traversări unităţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam