Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Februarie 2016 | 09:34
Pentru 19 cetăţeni moldoveni a fost limitată intrarea în UE şi Rusia
În perioada 15– 21 februarie, fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 273 842 traversări, atestându-se o creştere de 0,38% în raport cu săptămâna precedentă. O dinamică relativ semnificativă a înregistrat-o traficul mijloacelor de transport, fiind consemnate 68 688 traversări, cu 2,37% mai mult decât săptămâna precedentă, anunţă Poliţia de Frontieră.
Potrivit sursei citate, trei cetățeni moldoveni au fost neautorizați în Uniunea Europeană, iar alți șase au fost deportați. În Federația Rusă a fost limitată intrarea pentru 16 conaționali, unul fiind expulzat.

În perioada de referință,  oamenii legii au înregistrat trei persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat și 11 persoane aflate în conflict cu legea și trei unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Totodată, angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 68 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: 24 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, o persoană a încălcat frontiera de stat,  iar 21 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam