Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Februarie 2016 | 09:02
Pentru 20 de cetăţeni moldoveni a fost limitată intrarea în UE şi Rusia
În perioada 22 – 28 februarie, fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 277983 traversări, atestându-se o creştere de 0,8 % în raport cu săptămâna precedentă. O dinamică relativ semnificativă a înregistrat-o traficul mijloacelor de transport, fiind consemnate 70 201 traversări, cu circa 2% mai mult decât săptămâna precedentă, anunţă Poliţia de Frontieră.
Potrivit sursei citate, șase cetățeni moldoveni au fost neautorizați în Uniunea Europeană, iar patru au fost deportați. În Federația Rusă a fost limitată intrarea pentru 14 conaționali.

În perioada de referință,  oamenii legii au înregistrat șapte persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat și 17 persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Totodată, angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 69 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: 28 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, o persoană a încălcat frontiera de stat,  iar nouă cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

În decursul săptămânii trecute, 24 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam