Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Decembrie 2015 | 11:15
Pentru 23 de cetăţeni moldoveni a fost limitată intrarea în UE şi Federaţia Rusă
În perioada 30 noiembrie - 6 decembrie, zece cetăţeni moldoveni au fost neautorizaţi în Uniunea Europeană, alţi trei fiind deportaţi. În Federaţia Rusă a fost limitată intrarea pentru 13 conaţionali, iar doi au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
Angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 93 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: 36 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, trei persoane au încălcat frontiera de stat, iar 30 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

În perioada de referință, oamenii legii au înregistrat patru persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat, două cazuri de uz de fals în actele de călătorie, iar 18 persoane aflate în conflict cu legea și o unitate de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Sursa citată menționează că în ultima săptămână, 16 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 282 012 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 71 200 traversări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam