Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Martie 2016 | 10:23
Pentru 24 de cetăţeni moldoveni a fost limitată intrarea în UE şi Rusia
În perioada 14 – 20 martie fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 287 862 traversări, atestându-se o descreştere nesemnificativă de 0,96% în raport cu săptămâna precedentă. O dinamică pozitivă a înregistrat-o traficul unităţilor de transport, fiind consemnate 76 125 traversări, cu 4,53% mai mult faţă de săptămâna trecută, anunţă Poliţia de Frontieră.
Potrivit sursei citate, 12 cetățeni moldoveni au fost neautorizați în Federația Rusă, iar nouă au fost deportați. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru 12 conaționali, alți cinci fiind deportați.

În perioada de referință,  oamenii legii au înregistrat șapte persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat și 26 de persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Totodată, angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 89 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: 28 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, trei persoane au încălcat frontiera de stat,  iar 20 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

În decursul săptămânii precedente, 24 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam