Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Noiembrie 2015 | 10:44
Pentru 25 de cetăţeni moldoveni a fost limitată intrarea în UE şi Federaţia Rusă
În perioada 16-22 noiembrie, nouă cetăţeni moldoveni au fost neautorizaţi în Uniunea Europeană, alţi patru fiind deportaţi. În Federaţia Rusă a fost limitată intrarea pentru 16 conaţionali, iar trei au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
Angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 100 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: 32 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, patru persoane au încălcat frontiera de stat, iar 24 cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

În perioada de referință, oamenii legii au înregistrat șase persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat, 16 cazuri de uz de fals în actele de călătorie, iar 18 persoane aflate în conflict cu legea și două unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Sursa citată menționează că în ultima săptămână, 16 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 306 847 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 78 239 traversări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam