Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Ianuarie 2016 | 10:15
Pentru 25 de cetăţeni moldoveni a fost limitată intrarea în UE şi Rusia
În perioada 18 - 24 ianuarie, 17 cetăţeni moldoveni au fost neautorizaţi în Federaţia Rusă, iar pentru alţi opt conaţionali a fost limitată intrarea în Uniunea Europeană, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință, oamenii legii au înregistrat șase persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat și 14 persoane aflate în conflict cu legea și două unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Totodată, angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 75 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: 26 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, o persoană a încălcat frontiera de stat,  iar 23 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 219 779 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat 50 758 traversări.

De asemenea, Poliția de Frontieră atenționează că din data de 17 ianuarie, din cauza formării sulurilor de zăpadă și a rafalelor puternice de vânt, este perturbat traficul prin unele puncte de trecere.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam