Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Mai 2015 | 10:31
Pentru 26 de moldoveni nu s-a permis accesul în Federaţia Rusă
În perioada 18 -24 mai, la 26 de cetăţeni ai Republicii Moldova nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, alţi şapte au fost deportaţi. În UE a fost limitată intrarea pentru 11 conaţionali şi doi au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință au fost depistate şi reţinute 85 de persoane care au încălcat legislaţia de frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: șapte persoane pentru încălcarea frontierei de stat; 29 persoane pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și a regimului în punctele de trecere; nouă persoane pentru prezentarea documentelor contrafăcute, falsificate și străine; cinci cazuri de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor materiale, cu implicarea a șase persoane.

Totodată, 14 cetăţeni străini au fost reținuți pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova și 20 persoane aflate în conflict cu legea, iar trei mijloace de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 290 788 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 65 926 traversări unităţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam