Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Aprilie 2015 | 10:53
Pentru 27 moldoveni s-a limitat intrarea pe teritoriul Rusiei
Pe parcursul săptămânii trecute la 27 cetăţeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, alţi zece au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră. În UE a fost limitată intrarea pentru opt conaţionali, iar doi au fost deportaţi.
În perioada 20-26 aprilie, au fost depistate şi reţinute 105 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează: 39 persoane pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și a regimului în punctele de trecere; 4 persoane pentru încălcarea frontierei de stat.

În perioada de referință s-au mai înregistrat trei cazuri de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor material, cu implicarea a trei persoane. Totodată, 26 cetăţeni străini au încălcat regulile de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, iar 20 de persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 301586 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 67247 traversări unităţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam