Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Iunie 2015 | 10:22
Pentru 28 de moldoveni nu s-a permis accesul în Federaţia Rusă, în ultima săptămână
În perioada 1 - 7 iunie, la 28 de cetăţeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, alţi 11 au fost deportaţi. În UE a fost limitată intrarea pentru 13 conaţionali şi 9 au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință au fost depistate şi reţinute 95 de persoane care au încălcat legislaţia de frontalieră şi migraţională a Moldovei. O persoană a încălcat frontiera de stat, 26 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și regimul în punctele de trecere; 18 persoane au prezentat documente falsificate.

De asemenea, au fost înregistrate trei cazuri de trecere ilegală peste frontiera de stat a bunurilor materiale, cu implicarea a trei persoane.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 312 235 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 67 095 traversări unităţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam