Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Februarie 2015 | 10:59
Pentru 35 de moldoveni nu s-a autorizat intrarea în Rusia
În perioada 9 - 15 februarie, 35 de cetăţeni moldoveni nu le-a fost autorizată intrarea în Federaţia Rusă, iar în UE a fost limitată intrarea pentru 12 conaţionali. Alte cinci persoane au fost deportate.
Pe durata ultimei săptămâni, angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 101 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Potrivit datelor oficiale, 36 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră, nouă persoane au prezentat documente contrafăcute. 22 de cetăţeni străini au fost reținuți pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova și 29 de persoane aflate în conflict cu legea.

În perioada de referință, fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 238 851, iar traficul mijloacelor de transport  - 54 536 de traversări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam