Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Februarie 2016 | 10:33
Pentru 37 de cetăţeni moldoveni a fost limitată intrarea în UE şi Rusia
În perioada 8 – 14 februarie, fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 269 897 traversări, atestându-se o creştere de 4,68%. O dinamică relativ semnificativă a înregistrat-o traficul mijloacelor de transport, fiind consemnate 66 633 traversări, cu 6,47% mai mult decât săptămâna precedentă, anunţă Poliţia de Frontieră.
Potrivit sursei citate, pe parcursul săptămânii trecute, 25 de cetățeni moldoveni au fost neautorizați în Uniunea Europeană, iar nouă au fost deportați. În Federația Rusă a fost limitată intrarea pentru 12 conaționali, alți cinci fiind expulzați.

În perioada de referință,  oamenii legii au înregistrat șase persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat și 13 persoane aflate în conflict cu legea și două unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Totodată, angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 84 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: 27 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, nouă persoane au încălcat frontiera de stat,  iar 21 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

Sursa citată menționează că săptămâna trecută 17 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam