Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Mai 2015 | 12:41
Pentru 37 de moldoveni nu s-a autorizat intrarea în UE şi Rusia
În perioada 4 - 10 mai, pentru 24 cetăţeni de moldoveni nu s-a autorizat intrarea în Federaţia Rusă, alţi nouă au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră. În UE a fost limitată intrarea pentru 13 conaţionali, iar doi au fost deportaţi.
În perioada de referință au fost depistate şi reţinute 95 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează: 30 de persoane pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și a regimului în punctele de trecere; 9 persoane pentru încălcarea frontierei de stat.

Totodată, 26 de cetăţeni străini au fost reținuți pentru depășirea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova și 11 persoane pentru prezentarea documentelor contrafăcute, falsificate și străine. Au mai fost înregistrate patru cazuri de trecere ilegală peste frontiera de stat.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 278 211 de traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 63 822 de traversări unităţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam