Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Martie 2016 | 10:36
Pentru 40 de cetăţeni moldoveni a fost limitată intrarea în UE şi Rusia
În perioada 21-27 martie curent, fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 292 mii 742 traversări, atestându-se o descreştere nesemnificativă de 0.49% în raport cu săptămâna precedentă. O dinamică pozitivă a înregistrat-o traficul unităţilor de transport, fiind consemnate 77 mii 123 traversări, cu 0.67% mai mult faţă de săptămâna trecută, anunţă Poliţia de Frontieră.
Potrivit sursei citate, 20 cetățeni ai Republicii Moldova au fost neautorizați în Federația Rusă, iar opt au fost deportați. În Uniunea Europeană a fost limitată intrarea pentru 20 de conaționali, alți șase fiind deportați.

În perioada de referință, oamenii legii au înregistrat șase persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat și 14 persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Totodată, angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 81 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

În decursul săptămânii trecute, 33 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam