Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Ianuarie 2016 | 13:33
Pentru circa 30 de moldoveni a fost limitată intrarea în UE şi Rusia
În perioada 4 - 10 ianuarie, şapte cetăţeni ai Republicii Moldova au fost neautorizaţi în Uniunea Europeană, iar patru au fost deportaţi. În Federaţia Rusă a fost limitată intrarea pentru 22 de moldoveni, iar un conaţional a fost deportat, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință, oamenii legii au înregistrat cinci persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat și 13 persoane aflate în conflict cu legea și trei unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Totodată, angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 55 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: 11 persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, trei persoane au încălcat frontiera de stat,  iar 17 cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 297 322 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat 59 795 traversări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam