Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 August 2015 | 11:38
Pentru doi cetăţeni moldoveni nu s-a permis intrarea în Federaţia Rusă şi UE
În ultimele 24 de ore, din Uniunea Europeană a fost deportat un moldovean, altul a primit refuz de intrare. Unui alt conaţional nu i-a fost permis accesul în Federaţia Rusă, anunţă Poliţia de Frontieră.
În perioada de referință, angajații Poliţiei de Frontieră au înregistrat o tentativă de trecere a mărfurilor nedeclarate, două persoane au încălcat regimul frontierei de stat, patru cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, alte șase persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în punctele de trecere a frontierei.

Conform datelor parvenite de la Direcţiile Regionale ale Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane şi mijloace de transport a fost unul echilibrat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam