Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Septembrie 2018 | 17:43
Perioada de implementarea a Acordului cu privire la angajarea temporară a cetăţenilor moldoveni în Israel a fost extinsă
Republica Moldova şi Israel vor extinde perioada de valabilitate a Acordului cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Moldova în anumite sectoare din Statul Israel pentru o perioadă adiţională de cinci ani.
Cabinetul de miniștri a aprobat prelungirea până la data de 5 ianuarie 2024 a termenului de valabilitate a tratatului, în contextul în care acesta urma să expire pe 5 ianuarie 2019.

Conform documentului Statul Israel, va contribui la asigurarea unui proces de angajare legal, echitabil și bine-informat pentru cetățenii Republicii Moldova, care au drept scop desfășurarea unei activități de muncă pe teritoriul Statului Israel (în domeniul construcțiilor); contracararea colectării de taxe ilegale pentru plasare în câmpul muncii pe teritoriul Statului Israel; promovarea protecției drepturilor la muncă și protecției sociale a lucrătorilor moldoveni pe perioada desfășurării procesului de recrutare, selectare, plecare, sosire, angajare și reîntoarcere.

Până în prezent, au fost organizate 12 etape de recrutare și angajare a cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Statului Israel, reușindu-se angajărea unui număr de 6082 de lucrători moldoveni, care activează, în baza unui contract individual de muncă, în peste 20 companii israeliene.
Postat de: Cornelia Stefoglu
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam