Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Noiembrie 2015 | 12:43
Persoanele defavorizate vor beneficia de servicii socio-medicale, cu sprijinul „Moldova-AID” din SUA
La iniţiativa preşedintei organizaţiei „Moldova-AID” din SUA, Primăria Ialoveni va găzdui o acţiune de prestare a unor servicii socio-medicale, de profilaxie, pentru locuitorii oraşului, în special pentru grupurile defavorizate şi vulnerabile.
Sergiu Armașu, primarul orașului Ialoveni, anunță pe un site de socializare, despre o nouă colaborare. „În toamna acestui an, în calitate de primar al orașului Ialoveni, am avut onoarea să cunosc o doamnă deosebită – Elena Drăgălin, reprezentantă a diasporei Republicii Moldova în SUA, fondatoarea și președinta organizației „Moldova-AID”. Fiind în vizită în Moldova, am reușit să discutăm despre eventuale proiecte comune de colaborare cu Primăria Ialoveni”, este mesajul lui Sergiu Armașu.

În acest context, Elena Drăgălin a menționat că scopul acțiunii este de a detecta boli potențial agresive printre populația adultă din Moldova, cum ar fi hipertensiunea arteriala, diabetul și hepatita.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam