Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Iulie 2014 | 10:14
Perspectivele comercializării vinurilor moldoveneşti pe piaţa canadiană, discutate la Toronto
Ambasadorul Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, şi-a continuat seria de deplasări de serviciu la Toronto, capitala celei mai populate provincii canadiene - Ontario, acest oraş găzduind una dintre cele mai numeroase comunităţi de moldoveni din Canada.
În cadrul deplasării de serviciu, ambasadorul Republicii Moldova a discutat cu speakerul Parlamentului canadian, Dave Levac, și cu ministrul pentru Cetățenie, Imigrație și Comerț Internațional, Michael Chan, perspectivele dezvoltării cooperării bilaterale, inclusiv subiectele legate de aflarea pe teritoriul Ontario a concetățenilor noștri și a solicitat sprijinul autorităților provinciei în oferirea unui acces mai larg la programele de promovare a identității lor culturale.Modalitățile de comercializare a vinurilor moldovenești pe piața canadiană a fost unul dintre subiectele discutate cu Nancy Cardinal, vicepreședintele uneia dintre cele mai mari agenţii importatoare de băuturi alcoolice din lume. În cadrul acelor discuţii s-a convenit asupra oportunității organizării, în toamna anului curent, a unei misiuni economice cu participarea vinificatorilor moldoveni, care ar putea familiariza consumatorii canadieni cu producția autohtonă de calitate, informează Ambasada Republicii Moldova în Canada.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam