Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Aprilie 2014 | 16:54
Perspectivele Moldovei discutate la Festivalul de Geopolitică din Franţa
Perspectivele Republicii Moldova vor fi discutate în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului de Geopolitică ce va avea loc la Grenoble, Franţa, în perioada 3-6 aprilie.
Discuțiile privind Republica Moldova vor fi lansate de către Nicolae Trifon, scriitorul de origine română stabilit din 1977 în Franța a dedicat mai multe din cărțile sale țării noastre, una dintre operele semnate de Nicolae Trifon fiind intitulată ”În căutarea unei națiuni - Republica Moldova”.

Solicitat de trm.md, Nicolae Trifon a precizat că Republica Moldova rămâne a fi o temă actuală. ”La această dezbatere se va încerca să se răspundă la mai multe întrebări care vor face referire la situația politică și economică a țării prinse între două părți - Ucraina și România, o țară ex-sovietică cu o moștenire multiplă și tentanții contradictorii” a remarcat scriitorul.

Liliana Roșca, președinta asociației Union Interculturelle ”Constellation Culture” din Franța a menționat pentru trm.md: ” În această lume interculturală și complexă, consider că este extrem de important ca publicul să se informeze cât mai mult despre țara noastră, mă refer acum nu doar la acel public cunoscător sau specializat ci și publicului tânăr, ceea ce va permite o bună informare despre Republica Moldova”.

Potrivit organizatorilor tematica Festivalului din acest an va scoate în prim-plan întrebarea: ”Eurasia viitorul Europei?”
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam