Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Octombrie 2016 | 20:01
Peste 2.000 de oameni au participat la Marşul pentru Basarabia
Peste 2.000 de oameni au participat la Bucureşti la Marşul pentru Basarabia, organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, scrie presa românească. Manifestanţii au cerut preşedintelui, premierului, dar şi liderilor politici să-şi asume unirea României cu Basarabia ca proiect de ţară, relatează Mesager.
Marşul nu a trecut fără incidente. Cinci persoane, printre care şi George Simion,  liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, au fost reţinute pentru că au încercat să rupă cordonul de jandarmi.

Marșul a porni de la Hanul lui Manuc din Piața Unirii de la București şi s-a încheiat în Piața Universității.

Pe tot traseul tineri au fluturat drapele tricolore şi au afişat pancarte. Totodată ei au strigat „Unire”.

Pentru a asigura ordinea public autorităţile române au mobilizat zeci de poliţişti.

Organizatorii principali, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, spun că e al cincilea an când organizează Marşuri ale Unirii în Bucureşti şi Chişinău.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:
Ştiri
Promo
Cupa Confederaţiilor 2017
Meciul dintre Portugalia şi Chile va avea loc în această seară, cu începere de la ora 21:00, la Kazan, în prima semifinală a Cupei Confederaţiilor, relatează Mesager.
Radio Moldova
Jurnaliştii Redacţiei “Dezbateri, documentare, coproducţie şi investigaţii” din cadrul Radio Moldova invită radioascultătorii la o întâlnire de suflet în satul Colibaşi, raionul Cahul. Dialogul cu genericul „Radio Moldova – al meu, al tău, al tuturor”! va avea loc vineri, 30 iunie, cu începere de la ora 18:00, la Teatrul Verde din centrul satului Colibaşi, raionul Cahul. Evenimentul se desfăşoară în colaborare cu Primăria satului Colibaşi şi Direcţia Cultură a raionului Cahul.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam