Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
04 Iulie 2018 | 11:01
Mai mulţi copii din Republica Moldova vor participa la deschiderea oficială a Programului de tabere „ARC” de la Sulina
Peste 200 de copii din raioanele Republicii Moldova, Bulgaria şi Canada vor participa astăzi la deschiderea oficială a programului de tabere „ARC” de la Sulina (România), ediţia 2018, dedicat în acest an celebrării Centenarului Marii Uniri. Evenimentul va avea loc la Centrul de agrement Sulina, judeţul Tulcea, începând cu ora 12:00, în prezenţa reprezentanţilor Guvernului României.
Ajuns la a zecea ediție, programul se adresează etnicilor români din afara granițelor, respectiv elevi, tineri, studenți din țările aflate în jurul granițelor României și Balcani: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, inclusiv regiunea Transnistreană, Albania, Republica Macedonia, Croația, precum și românilor din diaspora de mobilitate din țări ca Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, Austria, Marea Britanie, Grecia, Canada, Statele Unite ale Americii.
 
Programul de tabere „ARC” își propune să creeze și să păstreze legături între cetățenii și etnicii români din diferite țări, să ofere cunoștințe despre cultura și civilizația românească, să promoveze valorile patrimoniului cultural românesc.
 
„ARC” este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 şi face parte din pilonul Educație „Nicolae Iorga”, înscriindu-se în Planul anual de acțiuni proprii al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.
 

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Deşi lumea o cunoaşte ca „fata cu cobza”, artista Stela Botez demult şi-a lărgit diapazonul activităţilor, astfel că acum este şi prezentatoare a unui matinal la un post de televiziune de la noi. Cum este pentru ea această experienţă aflăm astăzi, din emisiunea „Cine vine la noi?”, la Moldova 1.
Moldova 1
După ce a refuzat repetat să-i numească pe Nicolae Ciubuc şi Silvia Radu în funcţiile de miniştri, preşedintele Igor Dodon a fost suspendat, temporar, din funcţie, de către magistraţii Curţii Constituţionale. Tema va fi discutată în această seară, la talk-show-ul „Moldova în Direct”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam