Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Iulie 2018 | 11:01
Mai mulţi copii din Republica Moldova vor participa la deschiderea oficială a Programului de tabere „ARC” de la Sulina
Peste 200 de copii din raioanele Republicii Moldova, Bulgaria şi Canada vor participa astăzi la deschiderea oficială a programului de tabere „ARC” de la Sulina (România), ediţia 2018, dedicat în acest an celebrării Centenarului Marii Uniri. Evenimentul va avea loc la Centrul de agrement Sulina, judeţul Tulcea, începând cu ora 12:00, în prezenţa reprezentanţilor Guvernului României.
Ajuns la a zecea ediție, programul se adresează etnicilor români din afara granițelor, respectiv elevi, tineri, studenți din țările aflate în jurul granițelor României și Balcani: Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, inclusiv regiunea Transnistreană, Albania, Republica Macedonia, Croația, precum și românilor din diaspora de mobilitate din țări ca Italia, Spania, Franța, Belgia, Germania, Austria, Marea Britanie, Grecia, Canada, Statele Unite ale Americii.
 
Programul de tabere „ARC” își propune să creeze și să păstreze legături între cetățenii și etnicii români din diferite țări, să ofere cunoștințe despre cultura și civilizația românească, să promoveze valorile patrimoniului cultural românesc.
 
„ARC” este parte a Programului de Guvernare 2018-2020 şi face parte din pilonul Educație „Nicolae Iorga”, înscriindu-se în Planul anual de acțiuni proprii al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.
 

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
A devenit deja o frumoasă tradiţie ca Moldovan National Youth Orchestra să dăruiască publicului emoţii frumoase la fiecare eveniment organizat. Cum au trecut primii 7 ani de la fondare, ce fel de evenimente culturale au organizat tinerii artişti, dar şi ce îşi mai planifică pentru această vară, aflaţi astăzi, începând cu ora 21:20 la emisiunea „Fii tânăr!”
Moldova 1
Fiecare copil are nevoie de educaţie şi motivaţie încă de la o vârstă fragedă. Cât de greu este să educi şi să motivezi un copil care vrea să devină artist ne spune interpreta Rodica Aculova, astăzi începând cu ora 18:05 la emisiunea „Cine vine la noi?”
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam