Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Ianuarie 2014 | 16:03
Peste 21 de mii de moldoveni au interdicţie de intrare pe teritoriul Rusiei
Potrivit Serviciului de Migraţiune din Rusia, 21500 de cetăţeni ai Republicii Moldova au interdicţie de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse, iar alţi 245 de mii sunt incluşi de către autorităţile ruse în grupul de risc. Datele au fost prezentate de către reprezentanta Serviciului Federal de Migraţiune din Rusia, Tamara Roşcina, la o întrevedere cu viceministrul muncii, Sergiu Sainciuc.
Potrivit unui comunicat de presă, motivul invocat pentru aplicarea interdicției de intrare îl constituie nerespectarea termenului de ședere sau alte încălcări grave ale normelor de drept. Iar în grupul de risc au fost incluse persoanele care, în perioada aflării în Federaţia Rusă au fost sancționate administrativ.

Tamara Roşcina a subliniat efortul  instituţiilor abilitate de a informa şi atenţiona cetăţenii moldoveni despre riscurile aflării ilegale pe teritoriul acestui stat, menţionând că s-a mărit considerabil numărul peroanelor care se adresează pentru consultaţii la Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

Viceministrul Muncii, Sergiu Sainciuc, a ţinut să menţioneze eficiența gestionării migrației prin semnarea și implementarea acordurilor bilaterale, în rezultatul cărora au de câștigat atât cetățenii, cât și statele semnatare.

Amintim că de la 1 ianuarie, migranţii au dreptul să stea în Federaţia Rusă, fără intenţia de a munci în acest stat, timp de 90 de zile cumulativ pe parcursul a 6 luni. În cazul în care vor încălca regulile de şedere, riscă interdicţie de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam