Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Octombrie 2015 | 16:12
Peste 250 oameni au participat la Caravana Filmelor ONU
Peste 250 persoane din Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat şi Rezina au fost familiarizaţi cu domeniile acoperite de mandatul ONU în Moldova, în cadrul Caravanei Filmelor ONU, cu ocazia şirului complex de evenimente organizate în timpul Săptămânii ONU 70.
Astfel, în centrele de carieră SYSLAB, societatea civilă, mediul academic și media s-au întrunit pentru a urmări proiecțiile de filme pe subiecte precum migrația, abilitarea femeilor, sănătatea reproductivă, drepturile copiilor și măsurile de sporire a încrederii, și pentru a participa în dezbateri.

În timpul evenimentelor, participanții au avut posibilitatea să discute particularitățile activităţii ONU în Moldova, precum și subiecte relevante abordate în filme: refugiații, violența în bază de gen, creșterea populației și planificarea familiei, non-discriminarea și consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

„Subiectul migrației și diferența dintre migranți și refugiați este unul foarte relevant și a trezit interes vădit din partea participanților. Consider asemenea evenimente foarte importante, dat fiind că oferă posibilitatea de a afla mai multe despre activitatea ONU în Moldova în cele mai actuale domenii”, a menționat Tatianei Lapicus, directoarea centrului de dezvoltare a carierei SYSLAB Chișinău.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam