Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Decembrie 2015 | 14:20
Peste 30 de tineri, premiaţi în cadrul concursului „PLURAL + Moldova 2015”
36 de tineri care au produs materiale foto şi video pe marginea subiectului Migraţiei şi Diversităţii pentru concursul internaţional „PLURAL + Moldova 2015” îşi vor ridica astăzi premiile.
Rigorile concursului au specificat că cineaştii pot prezenta la acest concurs filme de la unu până la cinci minute de orice gen sau stil (documentar, film artistic, desen animat, etc.), iar fotografii - un set de trei lucrări. Acestea trebuie să reflecte subiecte legate de migraţie, respectarea drepturilor omului şi a demnităţii umane, principiul de toleranţa zero faţă de orice formă de violenţă, dar şi promovarea coeziunii sociale între popoare şi confesiuni.

Concursul internațional  „PLURAL + Moldova 2015” este desfăşurat de Organizația Internațională pentru Migrație cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei, în cadrul proiectului „Salvarea, repatrierea și reintegrarea victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane în Moldova”, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova, Organizația Națiunilor Unite în Republica Moldova și OWH Studio. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam