Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Ianuarie 2016 | 15:15
Peste 400 de moldoveni au participat la concertul dedicat sărbătorilor de iarnă de la Padova (FOTO)
Peste 400 de cetăţeni ai Republicii Moldova stabiliţi cu traiul în oraşul Padova din Italia au avut parte de un concert de zile mari organizat cu genericul „Am venit să colindăm”. Manifestarea dedicată sărbătorilor de iarnă a devenit deja o tradiţie pentru conaţionalii noştri din Padova, un prilej de a perpetua datinile, tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti.
Concertul, aflat la cea de-a treia ediție, a fost organizat de Biserica Ortodoxă din Padova „Naşterea Maicii Domnului” împreună cu Asociația „Moldavi nel Veneto”.
 

„Ne-au bucurat cu un colind și un recital de poezii copiii de la biserica ortodoxă din Padova, conducător artistic Cristina Blănaru și Lucia Păduraru. Copilașii cei mai micuți s-au pregătit din timp, au recitat și cântat cu entuziasm colindele și poeziile de Crăciun. De asemenea, publicul din sală a fost delectat cu câteva colinde interpretate de corul bisericii și grupul de colindători al familiilor Prodan, Roșca și Sîngureanu”, a menționat Nicolae Dumbrăvanu pentru TRM.MD.
 

Cu un buchet de melodii populare şi de estradă au evoluat artiştii: Martin Victoria, Sîngureanu Angela, Ursu Alexandru, Oglindă Eugen, Ungureanu Vasile şi Sîngureanu Nicolae.
 

Oaspetele evenimentului a fost interpreta Georgeta Voinovan, melodiile ei dedicate mamei, familiei și dorului de țară au atins inimile conaționalilor noștri prezinți la eveniment, unii dintre ei chiar s-au încins în hore.
 

La sfârșitul concertului parohul bisericii, părintele Vasile Șestovschi a mulțumit tuturor celor prezenți, tuturor celor care au contribuit la această frumoasă sărbătoare, și în special: vicepreședintelui asociației „Moldavi nel Veneto”, Leonard Macari, și reprezentantului moldovenilor la primăria orașului Padova , Nicolae Dumbrăvanu, pentru aportul la buna organizare și desfășurare a evenimentului.
 

„Am avut parte de o seară frumoasă cu tradiționalele colinde și urături care sunt elementele cele mai frumoase ale sărbătorilor de iarnă. Sperăm că ele vor putea să cultive tinerelor generații care cresc departe de Moldova tradițiile, obiceiurile și cultura noastră, înrădăcinând cât mai adânc în sufletele lor dorul şi dragostea de ţară şi de tot ce este frumos”, a menționat în cadrul evenimentului părintele Vasile.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam