Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Martie 2016 | 15:30
Peste 500 de invitaţi au participat la sărbătoarea dedicată Mărţişorului organizată la Moscova
Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă a organizat în incinta Casei internaţionale a muzicii din oraşul Moscova un concert cu genericul „Mărţişor 2016”. Cei peste 500 de invitaţi ai evenimentului au avut ocazia să audieze un recital al artiştilor de la Chişinău.
Ambasadorul Dumitru Braghiș a felicitat audiența cu ocazia tradiționalei sărbători de primăvară, menționând importanța Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor” ce s-a desfășurat la Chișinău.  Vorbind despre retrospectiva istorică, oficialul a remarcat că în decursul a mai multor decenii Festivalul a contribuit la promovarea valorilor culturale, la solidarizarea oamenilor, crearea unei atmosfere prietenești, favorizând schimbul cultural între diferite popoare.

La eveniment au fost prezenți șefi ai misiunilor diplomatice, reprezentanți ai Dumei de Stat, Ministerului Afacerilor Externe, Primăriei Moscovei, Comitetului Executiv CSI, personalități din mediul cultural, precum și conaționalii noștri aflați în Federația Rusă.

Prezent în sală, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Federaţia Rusă, Polad Bülbül oğlu, artist al Poporului din Azerbaidjan, decorat cu titlul onorific „Om Emerit” al Republicii Moldova, a adus sincere felicitări publicului cu ocazia frumoasei sărbători de primăvară, menționând că a participat cu o deosebită plăcere la mai multe ediții ale Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”, desfășurat în Republica Moldova.

Evenimentul a culminant cu un recital al artistelor Natalia Gordienko și Dana Marchitan, precum și a unor interpreți moldoveni stabiliți în Federația Rusă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam