Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Octombrie 2014 | 15:21
Peste un miliard de dolari, transferaţi de migranţii moldoveni
Cetăţenii Republicii Moldova, aflaţi în străinătate transferă tot mai mulţi bani acasă. Cel puţin asta arată un raport prezentat de Banca Naţională a Moldovei (BNM). În perioada ianuarie-august a acestui an, transferurile de peste hotare au însumat aproximativ un miliard 100 de milioane de dolari.
În aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul banilor trimişi din străinătate a fost cu aproximativ 80 de milioane de dolari mai mic.

Potrivit datelor Băncii Naţionale a Moldovei, aproximativ 40 la sută din transferuri au fost efectuate în ruble rusești, 35,5 la sută - în euro, iar restul - în dolari americani, notează Radio Moldova Actualități.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam