Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Noiembrie 2015 | 13:12
Peste un milion de persoane au vizitat pavilionul Republicii Moldova la Expo Milano 2015
Peste 1 milion de persoane au trecut pragul pavilionului Republicii Moldova la World Expo 2015 timp de şase luni, anunţă Organizaţia pentru Atragerea Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova. Iar fluxul de persoane din luna octombrie a depăşit cu mult aşteptările organizatorilor, fiind cel puţin de două ori mai mare decât până acum.
Sâmbătă, pe 31 octombrie, s-a încheiat Expoziția Mondială de la Milano, iar pe 1 noiembrie au început lucrările de dezasamblare a pavilionului Republicii Moldova, care va dura până în luna martie 2016. Lucrările de demontare sunt realizate de compania italienească de construcții, care a și asamblat pavilionul.
Între timp, MIEPO, responsabilă de participarea țării noastre la acest eveniment, elaborează conceptul unui concurs public în scopul utilizării de mai departe a pavilionului. În acest context, urmează să fie creată o comisiei pentru gestionarea eficientă a patrimoniului public, rămas după participarea țării noastre la Expoziţia Mondială Milano 2015, dar și în scopul asigurării continuității în promovarea imaginii Republicii Moldova.

Reprezentanții MIEPO spun că, deja la această etapă, se poate spune cu certitudine că la concurs vor putea lua parte atât instituții de stat, cât și private, dar și investitori străini. Condiția principală ar fi să dispună de un teren potrivit și de resurse suficiente pentru a investi și a valorifica la maxim potențialul acestei lucrări de artă.

La Expoziția Mondială de la Milano au luat parte 140 de țări și numeroase organizații internaționale.

Numărul vizitatorilor a depășit deja cifra de 20 milioane, iar suprafața totală a expoziției a constituit 1,1 milioane km pătrați.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam