Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Octombrie 2014 | 12:03
Bucureşti: Peste 10 mii de persoane au participat la Marşul pentru Basarabia
Mii de persoane au participat la Marşul pentru Basarabia organizat duminică, 12 octombrie, la Bucureşti. Organizatorii au cerut candidaţilor români la preşedinţie să înainteze drept obiectiv unirea României cu Republica Moldova, informează mediafax.ro.
Organizatorii au precizat că proclamaţia, care a fost citită la locul de destinaţie el marşului - Piaţa "Sfântul Anton" din Centrul Vechi, va fi trimisă Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului român şi celor 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale din noiembrie, scrie sursa citată.

Tot organizatorii spun că vor cere şi factorilor decizionali din Republica Moldova "accelerarea proceselor de integrare" a Republicii Moldova în România.
Marşul, care a avut loc pentru al treilea an consecutiv în centrul Bucureștiului, a fost organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, ai cărei reprezentanţi spun că unirea României cu Republica Moldova este "singura soluţie pentru cetăţenii de peste Prut, în actualul context geopolitic".

Participanţii s-au adunat în zona Muzeului Ţăranului Român, de unde, la ora 14.30, au plecat în marş pe traseul Calea Victoriei - Strada Franceză - Piaţa "Sfântul Anton", unde au ajuns în jurul orei 16.30.

Printre participanţi s-au numărat tineri care şi-au vopsit tricolorul pe faţă şi au purtat ii sau alte haine cu motive tradiţionale, precum şi persoane în vârstă care au spus că sunt basarabeni stabiliţi de mult timp în România.
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam