Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Noiembrie 2015 | 13:14
Pictori moldoveni îşi vor vernisa lucrările în sediul Comisiei Europene din Bruxelles
Şase pictori din Republica Moldova îşi vor vernisa lucrările la Direcţia Generală Politică Regională şi Urbană (DG REGIO) a Comisiei Europene din Bruxelles.
Cu ocazia Zilei naționale a României, Institutul Cultural Român de la Bruxelles organizează o expoziție de pictură contemporană. Vernisajul va avea loc marți, 1 decembrie, în prezența comisarului european pentru politică regională, Corina Creţu, şi a directorului general al DG REGIO, Walter Deffaa.

Expoziția „Conexiuni culturale” prezintă lucrări ale pictorilor: Veaceslav Fisticanu, Valeriu Herţa, Ghenadie Jaloba (Jalbă), Vladimir Palamarciuc, Igor Svernei şi Tudor Zbârnea, într-un concept artistic modern și de actualitate pentru scena culturală din Republica Moldova. La vernisaj vor fi prezenţi Tudor Zbârnea, curator al expoziției și director al Muzeului Naţional de Artă al Moldovei şi pictorul GhenadieJaloba (Jalbă).

„După prezența la Mons, în programul capitalei culturale europene, această expoziție va dezvălui mediului european din Bruxelles tendințe reprezentative pentru artele vizuale contemporane din Republica Moldova”, a declarat Tudor Zbârnea pentru ICR Bruxelles.

Evenimentul se înscrie în strategia Institutului Cultural Român de la Bruxelles de a facilita deschiderea europeană a artiştilor şi a managerilor culturali din Republica Moldova şi de a celebra spaţiul cultural comun.

Expoziţia va rămâne deschisă până la 17 decembrie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam