Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Decembrie 2014 | 15:23
Picturi ale artiştilor moldoveni, expuse la Parlamentul European
Picturi ale artiştilor moldoveni au fost expuse la Parlamentul European, în cadrul Simpozionului de Artă „Moldovan Art for Your Heart”. Evenimentul a avut drept scop promovarea valorilor culturale şi artistice din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Printre artiştii care și-au expus operele în incinta Parlamentului European este și jurnalista de la „Teleradio-Moldova”, Gutiera Prodan.
Ideea expoziției aparține eurodeputatului Sigmund Mureșan, care este de părere că frumusețea artei moldovenești merită să fie cunoscută de întreaga comunitatea europeană, iar oamenii de cultură și operele acestora sunt cartea de vizită a țării noastre.

„Vreau ca Parlamentul European, colegii din alte țări să cunoască Republica Moldova cu tot ce are ea frumos de oferit. Să reamintim colegilor din alte țări că Republica Moldova și România împart nu doar o istorie comună, dar și tradițiile și limba. Avem un trecut comun, avem un destin comun, cred că avem și un viitor comun în Uniunea Europeană” a declarat Sigmund Mureșan.

Eurodeputatul a mai subliniat că autorii operelor au o contribuție esențială în prezentarea Republicii Moldova ca pe un spațiu bogat în imaginație, creativitate.

Pictorii care și-au vernisat lucrările în incinta Parlamentului European sunt mândri că își văd operele admirate de publicul din Belgia.
„Mă bucur foarte mult că am avut posibilitatea să expun și eu aici câteva tablouri, nici nu am visat la așa ceva, căci pictura este hobby-ul meu. Este un hobby care deja îmi prinde aripi. Încerc să înșiruiesc niște emoții în culori și dacă îmi reușește și place publicului, atunci mă bucur” a menționat Gurtiera Prodan.

Admiratorii lucrărilor, spun că se bucură de succesul Republicii Moldova și speră că țara noastră va continua să se facă remarcată în Uniunea Europeană.

Expoziția s-a încheiat cu o degustare de vin moldovenesc, un alt produs pentru care țara noastră este apreciată peste hotare.

Mai multe detalii aflați din reportajul Radio Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam