Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Decembrie 2014 | 13:56
Picturi ale artiştilor moldoveni, vernisate în Parlamentul European
Deputatul european, Siegfried Mureşan, organizează la Bruxelles, în perioada 8-12 decembrie, expoziţia de artă moldovenească „Moldovan Art for Your Heart". Evenimentul urmăreşte promovarea valorilor culturale şi artistice din Republica Moldova.
Artiştii care îşi vor expune operele în incinta Parlamentului European sunt Elvira Cemortan-Voloşin, Carmen Poenaru, Natalia Procop, Gutiera Prodan şi Alexandru Medinschi, se arată într-un comunicat de presă.

„Organizez această expoziție: pentru a arăta Europei că cetățenii din România și cei din Republica Moldova, care împărtășesc nu numai aceeași istorie, dar şi aceeași limbă, tradiții și credințe, sunt reuniți aici, în Parlamentul European prin artă”, a declarat Siegfried Mureşan.

Deputatul european spune că apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană nu este doar victoria oamenilor politici de la Chişinău, este o sursă constantă de creație. „Parcursul european al Republicii Moldova devine din ce în ce mai mult o certitudine pentru cei de la Parlamentul European”, a încheiat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Expoziţia, al cărei vernisaj va avea loc miercuri, 10 decembrie, este organizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în Belgia, Grupul Partidului Popular European, Ministerul Culturii din Republica Moldova, Centrul „ArtElit” şi IPNA Compania „Teleradio-Moldova”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam