Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Septembrie 2017 | 09:01
Picturi ale copiilor din Moldova, expuse la Strasbourg
O serie de picturi realizate de copii din ţara noastră vor putea fi admirate astăzi la sediul Curţii Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg, în cadrul expoziţiei „Justiţie – eu te văd aşa”, ce va fi inaugurată cu ocazia aniversării a XX-a de la ratificarea de către Republica Moldova a Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale.
Potrivit reprezentantului permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, ambasadorul Corina Călugăru, expoziția conține o serie de compoziții artistice realizate de copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani, și reflectă justiția văzută de ei, cum și-o închipuie sau cum cred ei ca aceasta ar trebui să fie.

Lucrările au fost realizate în cadrul concursului republican de arte plastice „Justiție – eu te văd așa”. Menirea acțiunii a fost de a informa elevii despre rolul și importanța justiției în societate, de a promova cultura și valorile estetice, precum și de a susține interesul copiilor la autoexprimare prin intermediul artelor plastice.

„Mesajul acestei acțiuni este că Republica Moldova este bine să fie cunoscută la CtEDO nu doar prin plângerile depuse și hotărârile emise de Curte, dar și prin viziunile viitorului nostru și a nume al copiilor. Din alt punct de vedere, sorim să încurajăm tinerele talente de acasă, să le arătăm că sunt susținuți de către noi și că lucrările lor pot fi admirate de către funcționarii europeni”, a comunicat ambasadorul Corina Călugăru pentru Radio Moldova Actualități.

Evenimentul este organizat de Institutul Național al Justiției și Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.
 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam