Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Aprilie 2015 | 15:48
Picturi din cadrul Simpozionului Naţional din România, vernisate la Chişinău
16 lucrări de pictură şi sculptură ale artiştilor participanţi la Simpozionul Naţional de Artă Lepşa din Vrancea (România) au fost vernisate la Muzeului Naţional de Artă al Moldovei. Expoziţia va fi deschisă până la 10 mai.
Pe simezele muzeului expun artişti plastici cunoscuţi din România și Republica Moldova: Gheorghe Anghel, Maria Balea, Titi Ceară, Onisim Colta, Ghenadie Jalbă, Valeriu Mladin, Mircea Roman, Florentina Voichi, Liviu Mocan, Ion Zderciuc şi Liviu Nedelcu.

„Rezultatul timpului petrecut în acest mod este, în cazul acestei ediții, o meditație concretizată imagistic asupra celor mai recente teme propuse de expozițiile organizate la Focșani - corpul uman, percepția simbolică a elementelor realității, prezența latentă a sacrului, subiectul creator ca prezență concretă și ca energie interioară”, menționează Alexandra Titu,  critic de artă.

Curatorii expoziţiei sunt Liviu Nedelcu, artist plastic, director al Centrului Cultural Vrancea și Tudor Zbârnea, director al Muzeului Național de Artă al Moldovei.

                                                                                                                                                                                  
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam