Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Septembrie 2018 | 11:24
Picturile Alinei Palamarciuc la o expoziţie în Portugalia
În sala de expoziţii a bibliotecii municipale São Domingos de Rana din apropierea Lisabonei a fost vernisată o nouă expoziţie de pictură a artistei plastice din Republica Moldova, Alina Palamarciuc, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe şi Integrării Europene.
Evenimentul a fost prilejuit de marcarea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Portugheză, fiind organizat prin efortul conjugat al Ambasadei, Centrului Cultural Moldav din Cascais și Camerei Municipale Cascais, înfrățită cu primăria municipiului Ungheni.

În luarea sa de cuvânt în cadrul ceremoniei festive, ambasadorul Dumitru Socolan a exprimat mulțumiri pictoriței Alina Palamarciuc pentru contribuția pe care o aduce la promovarea cu succes a imaginii pozitive a Republicii Moldova, adresând, concomitent, cuvinte de recunoștință autorităților locale din municipiul Cascais pentru deschiderea și sprijinul acordat la organizarea acestui eveniment. 

S-a subliniat că limbajul artelor reprezintă o formă deosebită ce contribuie eficient la o mai bună cunoaștere reciprocă și la apropierea reprezentanților diferitelor culturi, iar acțiunile socio-culturale de acest gen permit imigranților să se încadreze mult mai ușor în societatea portugheză. 

Oficialitățile prezente la ceremonie au menționat că legăturile de prietenie ce unesc Moldova și Portugalia şi cooperarea ce caracterizează relațiile bilaterale între ambele state vor cunoaşte şi pe viitor o aprofundare continuă.
Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam