Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
23 Ianuarie 2015 | 10:23
Picturile unui basarabean, vernisate la Muzeul Naţional Cotroceni
Expoziţia personală a pictorului Ghenadie Jalbă, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, a fost vernisată la Muzeul Naţional Cotroceni din Bucureşti (România). Evenimentul are loc cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a Culturii.
La vernisaj au participat reprezentanți ai artei de pe cele două maluri ale Prutului, consilierul președintelui României, Sergiu Nistor, ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniță, directorul Muzeului de Arte de la Chișinău, Tudor Zbârnea, directorul Muzeului Național Cotroceni,  Adina Renţea, precum și admiratori.

Vorbitorii au elogiat autorul și gazdele pentru continuarea seriei de manifestări culturale. Evenimente de anvergură au menirea de a promova arta și schimburile culturale bilaterale benefice pentru artiști și publicul iubitor de frumos.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Artă al Republicii Moldova, Uniunea Artiştilor Plastici de la Chișinău și Ambasada Moldovei la București.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam